“Lente”Fluitende voghels , heerlijke zonnestralen, jonge groene blaadjes, de natuur lijkt zicht weer te ontwaken uit zijn winterslaap. Een nieuw seizoen betekent ook weer nieuwe seizoen groenten. Zo kunnen we weer genieten van de eerste Hollandse asperges.
Fan van asperges? Goed nieuws! We kunnen weer volop genieten van het witte goud.
Vers gestoken zijn ze natuurlijk het allerlekkerst. Onze asperges komen van de Aspergekwekerij Martens uit Tiel. De eerste teelt is uit kas en tunnels. Na de eerste zonnestralen kunnen de eerste asperges waarschijnlijk in maart geoogst worden. Als de grondtemperatuur 11-13 graden is, gaan de knoppen van de aspergeplant uitlopen en komen de witte stengels boven de grond. In ons assortiment hebben we A, AA, B asperges zowel geschild als ongeschild.
De officiële opening van het aspergeseizoen vindt plaats op 11 april en eindigt traditie getrouw op 24 juni met Sint Jan.
Voor actuele prijzen neem contact met ons op of bekijk de prijzen via ons online bestelsysteem.
Hoe verwerkt u het witte goud op de menukaart? Lekker traditioneel met ham en een gekookt ei, of kiest u voor een andere verrassende variant.